For alle 4 messehageler har jeg valgt en klassisk form. Endvidere vil jeg udføre dem i høj kunstnerisk kvalitet – ved valg af farver – materiale, det vævede, de trykte motiver som også bliver til et broderi. Fælles for alle 4 messehageler er et vævet tekstil, som jeg kalder ”understoffet”. Det er et geometrisk mønster, som har dele fra ornamentikken i kirken, – fra bænke, relieffer og kalkmalerier. Det mønster er både et kors – en blomst og ringen omkring er evigheden. På ”understoffet” er der trykt et symbol, og på dette et broderi som kaldes Shatter broderi ( maler med nål og tråd). Derved kommer lag på lag virkning, som vil give hagelerne visuelt dybde og poesi. Med dette som udgangspunkt ser jeg et klart billede af messehaglerne i harmoni med Carl-Henning Pedersens monumentale udsmykning af korrundingen.
Messehagelerne er broderet af Brodeuse Berthe Bramsen og udført på Statens Værksteder for Kunst, Gl. Dok Pakhus, og Brodeuse Lizzi Damgaard i Kirkelig Kunst, København. Tekstilet er damask vævet hos Georg Jensen, Kolding. Grafiker Ole Bremer, København. Messehagelerne er udstillet i Ribe Domkirke.
Fotograf Fo2image, Ribe
HVID/GULD
Oprindeligt var Kirkens farve kun hvid/guld, som var knyttet til dåbshandlingen og påskens fest. Den er stadig udtryk for fest og højtid, og bruges derfor f.eks juledag og påskedag. Farven symbolisere, renhed, hellighed og uskyld. Jeg har valgt at genbruge det meget smukke og helt unikke
Guldbroderi, der forstiller Jomfru Maria og Jesusbarnet.
Dette broderi er på Ribe Domkirkes nuværende gule messehagel. Broderiet er et mandelformet billede af jomfru Maria og jeg vil tilføre det en ring af solgissel, kærligheds stråler fra Maria. Broderiet og den solgissel vil blive påsyet og broderet på.